Tips & tricks 4

Tips & tricks 4

Op één doek diverse variaties op achtergronden

Bij deze nog een paar filmpjes en foto’s van het opmaken van het palet met verf op het doek.

Ik laat in dit filmpje zien hoe ik spelenderwijze de verf meng.
daarmee krijg je een voorbeeld over penseel gebruik. Je ziet het effect van verschillende penseelstreken. Hoe meer je ziet van de penseelstreken hoe meer er een richting of beweging in komt Al schilderende kun je dan zelf bepalen, intuïtief of doelbewust, welke richting je wilt aanbrengen. En hoe levendig of effen de achtergrond is. Een achtergrond kan een dominante sturende of bescheiden rol spelen voor de onderwerpen die je er vervolgens over heen gaat schilderen.

In het volgende filmpje maak ik het doek helemaal vol. En je zult het effect zien van de ontstane contrasten tussen licht en donker. Ik heb foto’s gemaakt van kleinere gebieden, om te laten zien hoe ook een klein gebied al goed kan zijn voor de achtergrond van een doek.

Foto’s van details uit het bovenstaande: https://photos.app.goo.gl/XpRVtC4CNPZcTNKL8

byCamphuijsen Art

Het overdragen van enthousiasme om iets te maken en beeldend te vertellen wat je bezig houd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now ButtonBel Camphuijsen Art