Het idee voor kom uit de verf begon in 2010. De eerste cursus was in een gehuurde ruimte van “galerie gewoon Mooi” in de Bilt. In december 2010 kon ik een eigen atelier huren, naast dat het gelegenheid bood om me rustig te kunnen wijden aan het schilderen, gaf het me ook de ruimte voor het organiseren van een cursus.

Kom uit de verf is bedoeld om te aandacht te besteden aan het proces van het creatieve proces. Het resultaat is niet in eerste instantie het doel, maar word sterk beïnvloed door je eigen zoektocht. Het gaat erom wat je zelf bewust of onbewust wilt uitdrukken in beeld. En welke middelen en technieken daar ondersteunend in zijn. Vorm, en lijnvoering, compositie, licht en donker, kleurstellingen en tonen. Ieder heeft een eigen “handschrift” in de cursus leer je hier bewuster mee omgaan. een deel kun je sturen, een ander deel werkt het materiaal mee of tegen.

Het programma is opgebouwd uit een aantal stappen, waardoor er telkens voor een ander aspect aandacht is en je nieuwe dingen ontdekt.