Cursus

Kom uit de verf

Mijn kennis en ervaring stel ik graag ten dienste van het proces van de groepsleden . Ik vind het enorm boeiend om mensen op weg te helpen en een rol te spelen in het ontdekken van de eigen persoonlijkheid in beeldende expressie.  

12 workshops in de cursus

In de 12 delige cursus “Kom uit de Verf” wil ik deelnemers inspireren om zich via schilderen vrij te uiten. In mijn les-programma kun je ruimte en gelegenheid vinden om aan de slag te gaan.

Spreekt dit alles u aan en wilt u zich laten  uitdagen, dan is deze cursus iets voor u.

Ontdekken en proberen

Ik vind het ontzettend leuk om mensen te begeleiden bij het verder
ontwikkelen van hun vaardigheden om te schilderen. Schilderen is een fantastisch middel om je gevoelens en indrukken in beeld te brengen.

Belangrijk vind ik dat ieder zijn eigen handschrift ontplooit. Dat ik het herken wanneer iemand zich probeert te spiegelen aan een voorbeeld van een kunstenaar die hij bewonderd. Deze bewondering kan je creativiteit blokkeren en je tegenhouden in je vrijheid om je op je eigen wijze te uiten. Ik wil middelen aanreiken die je helpen met nieuwe ogen naar je omgeving te kijken en manieren te vinden om naar eigen keuze tot een werkstuk te komen. Omdat ieder een eigen handschrift heeft een eigen stijl in aanleg, ligt daar in de cursus de nadruk op. Je leert in de cursus geen techniek om zo te kunnen schilderen als…. (vul maar in) Maar ik ondersteun in het gebruiken van de techniek om je te helpen uitdrukken wat je wilt “zeggen”

Er zijn beeldelementen die als begrip een leidraad kunnen vormen bij het tot stand komen van een werkstuk. Het kan helpen met het opbouwen van een compositie.

Reageren op elkaar en elkaar vertellen wat je ziet in het werk van de ander is heel nuttig om bewust te worden van hoe iets van wat je wilt uitdrukken op anderen overkomt. Vergelijken om van te leren en de verschillen te leren waarderen en respecteren is een belangrijke werkmethode die ik wil hanteren.

Bij voldoende aanmeldingen kan er weer een beginnersgroep starten

Samen aan de slag, met potlood, pen en/of penseel, onder leiding van Rita met elke avond een nieuwe insteek en met feedback in de groep. Kijken wat je doet, kunt wilt en kan. Doe mee!!

  1. Wil je graag schilderen maar zit je vast en kom je niet verder. Laat je inspireren.
  2. Ben je de hele dag heel rationeel of praktisch bezig en wil je een andere kant van jezelf ontwikkelen. Kom experimenteren. 
  3. Wil je meer ruimte geven aan je gevoel Kom spelen en beleven in kleur en verf en andere materialen.
  4. Heb je altijd al willen tekenen of schilderen maar je durft niet omdat je denkt dat je het niet kunt. Laat je leiden door het 12 stappen programma. 
  5. Wil je al schilderend meer bewust worden wat er in je leeft. Kom en grijp één van de penselen. 
  6. Wil je eens wat anders proberen dan wat je al kent, kom in de groep en leer van elkaar en stimuleer elkaar.

Kosten:

Cursus van 12 lessen E 300,-  Inclusief materiaal, exclusief penselen

Bel Camphuijsen Art