Tips & tricks 2

Tips & tricks 2

Onderwerp versus achtergrond

Als eerste opzet

https://photos.app.goo.gl/rJJ3EB1Bb4YNDBGZ7

Ik heb een paar foto’s geupload om een voorbeeld te geven van de opzet van een schilderij waarbij je een onderwerp tegen een bepaalde achtergrond plaatst.

In dit geval had ik een groot doek staan met een reclame voorstelling erop, die ik maakte voor een expositie. Dat kon ik overschilderen. Ik besloot eens vanuit zwart te werken.

Ik wilde graag weergeven hoe ik ooit met mijn oudste, eerst geborene, terugkijk op een weg. Ik dacht, een terugblik of een toekomst visie toen. De weg is een lange weg en ik wilde hem laten slingeren de toekomst een soort droom. Met witte verf schetste ik mijn plan en ging eerst de hoofdpersoon die droomt en denkt en terugblikt uit werken.

Ik schilderde een achtergrond van de weg die de moeder met kind wandelt en ik wilde de blik laten glijden naar het einde van het pad waar het verdwijnt in een onbekend nog onzichbaar stuk, tussen bossage, en maakte het gras licht. Het pad donker en stoffig, vooral naar de onderrand toe.

De ogen knijpen samen legen het licht achter ons.

Boven in de verte maak ik een helder zachtblauwe lucht, want dat wijkt het beste. met de warmte van een zon die opkomt. ook daarvoor gebruik ik reverentiefoto’s om te kijken hoe warm zonlicht over wolken randen kan schijnen.

Titel: “een schakel in de tijd”

byCamphuijsen Art

Het overdragen van enthousiasme om iets te maken en beeldend te vertellen wat je bezig houd.

Call Now ButtonBel Camphuijsen Art