Ter inspiratie

Ter inspiratie

Nadat ik een aantal jaar met groepjes had gewerkt met de workshops, viel het door organisatorische beperkingen even stil.

Maar ik schreef wat stukjes in mijn blog, ter inspiratie bij de gedachte van “uit de verf komen” Omdat ik die website bij wordpress dot com ga sluiten plak ik die stukjes even over in deze berichten pagina.

Weg

Geplaatst op 29 januari 2017 door camphuijsenart

Over wegen en paden

Als je een weg wilt schilderen, waar denk je dan aan?

Waar gaat de weg heen, waarheen leidt de weg, volg je eigen pad. Een zwaar of licht pad om te gaan een netwerk van wegen. Is het de weg die je inslaat of de weg die je in de verte ziet liggen, omdat je hem bent gegaan of nog moet gaan?

Een weg verbind je van hier naar daar, je gaat van a naar b. Een weg kan slingeren, moeilijk begaanbaar zijn, een struikelpad of breed en strak zijn.

Waar denk je aan bij een levensweg? Een pad dat over rozen gaat? De rode loper uitgelegd? Ga eens brainstormen door wat op te schrijven. Tot je verrassing vind je veel van je eigen associaties. Het pad dat ik nu schilder is al platgetreden het is niet nieuw. Ik scj=hilder een moment in het nu dat inmiddels verleden tijd is.. ik sta op een punt en blik terug en de kijker kan tevens vooruit zien. In het nu, kun je een vaag idee hebben over hoe het later zal zijn. Hoe het zal zijn verder op op je levensweg. Zeker weten kun je het niet. In mijn schilderij wil ik iets schilderen van een idee wat ik toen vaag had en waarvan ik nu een glimp zie. Dat kan allemaal als je schildert.

In meerdere schilderijen komt een pad voor, en allen zijn ze toch net even anders en hebben een andere functie.

byCamphuijsen Art

Het overdragen van enthousiasme om iets te maken en beeldend te vertellen wat je bezig houd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now ButtonBel Camphuijsen Art