Kruisweg

In de Geertekerk wordt ook dit jaar weer de stille week creatief ingevuld. De laatste keren werd dat geleid door Alleke Wieringa en werd er in klei gewerkt. Deze keer bieden Tina Geels samen met Cantor Maarten van der Bijl en Rita Camphuijsen een programma, “schets je verbeelding”, een introductie om de kruisweg over leven en lijden via schilderen uit te beelden. Rita zal ondersteuning aanbieden om “uit de verf te komen”. Zo zal via hedendaagse tekst en muziek er naar gestreefd worden om deelnemers van het project bij de Geertekerk te inspireren.

Hieronder staat een tekst en verwerking zoals het in Delft gepresenteerd werd. De periode van bezinning en reflectie bij de RGU in Utrecht laat zich door deze test weer inspireren en zal met een eigen verwerking en vormgeving komen. Maar voor nu, is de eerste stap gezet en is dit stof die anderen weer kan inspireren.

Kruisweg over leven en lijden: een oud en een nieuw verhaal.

Opgenomen in de Lutherse Kerk in Delft voor de online viering op Goede Vrijdag 10 april 2020 van de Vrijzinnige Gemeente Delft (https://vrijzinnigdelft.nl). Teksten: Thur Borgers en Marlies Huveneers (Docete Utrecht, 2001), bewerkt en uitgesproken door Ds. Tina Geels. Muziek: Via Crucis (Franz Liszt), uitgevoerd door Christo Lelie Staties: Leo Dortants Video: Dieke de Jong en Daan Knobbe.

Call Now ButtonBel nu