15 Kruiswegstaties

Hieronder zijn indrukken te zien van 15 reflecties op een facet van de kruisweg statie.

De momenten van het oude verhaal van de lijdensweg van Jezus is door de deelnemers aan het project in de RGU, benaderd vanuit de relatie met ieders eigen persoonlijke levensweg. In de periode van Pasen 2021 trokken 15 deelnemers zicht terug achter hun werk- keuken- of eettafel of schildersezel om te reflecteren op hun eigen ervaring met met een weg die moeilijk is. Bij de RGU is er een 15e statie toegevoegd aan de originele die eindigt met Jezus in het graf. Hier is de laatste statie er één die staat in het teken van een nieuw begin.

Zelf ben ik tijdens mijn vakantie met mijn vriendin in Sauerland ook langs een kruisweg pad gekomen, daar staan stenen markeringen met een oeroude afbeelding van de kruisweg staties. Maar het is van alle tijden dat het leven soms markeringen kent die maken dat je stil staat en even niet weet soms hoe je verder moet. Deze staties zijn gemaakt voor de deelnemers om zelf stil te staan bij een dergelijk moment, dat hen inspireerde tot een schilderij. De schilderijen op zichzelf roepen de kijker er toe op, om zelf geraakt te worden en geïnspireerd te raken een moment stil te staan bij kritische momenten of perioden in het leven. En ze kunnen mogelijk bemoedigen. Zo treden de kusntenaars in verbinding met de kijkers. Niet alle schilderijen worden in hun geheel getoond, of hebben de naam van de maker, het zijn immers allemaal persoonlijke werkstukken.

Kom uit de verf en laat je inspireren. Dat is mijn motto en ik hoop dat ik met het coachen van de groep er ook een schakeltje in mocht zijn.

  • Statie 1

Maarten van de    mgvanderbijl@gmail.comMenu

Call Now ButtonBel Camphuijsen Art